BOSU KIDS ISI/OVI


A BOSU eszközön a legegyszerűbb feladat is igazi kihívás!

Speciális, egyedülálló sporteszköz, mely instabil közeget hoz létre edzés közben. Ez azért előnyös, mert így nem csak egy-egy izomcsoport dolgozik izoláltan, mint a hagyományos edzés esetében, hanem aktivizálódik az összes izmunk, sőt, még az idegrendszerünk is, hiszen meg kell őriznünk az egyensúlyunkat!

Az edzés végén úgy érzed, minden izmodat megmozgattad. Azt veszed észre, hogy nem fáj a hátad és az ízületeid, ami annak köszönhető, hogy a mély Core izmaid is megerősödnek! Megerősíted az ízületeidet körülvevő izmokat is, így elkerülhető a boka és a térd fájdalma, minimálisra csökkenthető az ilyen jellegű sérülések esélye.

A gyermek a tréning végeztével akár a Mini játszóházunkban is kikapcsolódhat.

Az edzés során fejleszted az egyensúlyérzékedet és a mozgás-koordinációdat. Szellemi teljesítményed is látványosan javulni fog, hiszen az instabil közegben végzett edzés hatására az idegrendszer is kiemelkedően fejlődik.


Játékos fejlesztés, középsős óvodás kortól kisiskolás korig.

Motoros képességek fejlesztése, testtudat, koordináció, izomzat megerősítése, alapvető mozgásformák tökéletesítése.


SPORTJÁTÉKOK ELŐTT

Az egyes mozgásformák szenzomotoros feltételei 9-10 éves korban alakulnak ki, ám ezt megelőzően is elengedhetetlen a sport. Tökéletes választás a BOSU!

LÚDTALP

A BOSU gyakorlatok segítségével megelőzhető a lúdtalp kialakulása, már kialakult lúdtalp eredményesen kezelhető az órák során.

FEJLESZTÉS

Fejleszti a gyerekek mélyizomzatát, segít a helyes tartás kialakításában. Segít a koordinációs készségek alakulásában, fejleszti az egyensúlyérzéket. Hatással van az agy-ideg-inger kapcsolatokra, fejleszti a motoros képességeket.

ALKALMAZKODÁS

A BOSU-n végzett páros feladatok megtanítják a kicsiket egymáshoz alkalmazkodni, így a mozgáson kívül fejlődnek a gyerekek szociális képességei, mint például a társaikra való odafigyelés, egymás segítése, a türelem.
MIÉRT AJÁNLOM?


Egyedi, dinamikus, átfogó és vonzó mozgási lehetőséget biztosít már egészen kicsi kortól.

Az egyes mozgásformák túl korai oktatása a funkcionális éretlenség miatt csak nagy erőfeszítések árán jár sikerrel, és a gyermek későbbiekben sem nyújt jobb teljesítményt azoknál, akik a megfelelő időben sajátították el az adott mozgást.

Érdemesebb ezért ilyenkor az alapvető mozgásformákat, természetes mozgásokat tökéletesíteni: kúszás, mászás, járás, futás, dobás, ugrás, tolás, húzás, emelés, gurulás egyensúlyozás.. – ezekben segít a BOSU!

Nagyobb gyerekeknél pedig önálló edzésként, és a fő sportág kiegészítéseként is kiválóan alkalmazható, sportágspecifikus eszközökkel kiegészítve.

Ízületkímélő mozgásforma, az eszköz puha felszínének köszönhetően: a prevenció már ebben a korban is kiemelten fontos.AZ ÓRA FELÉPÍTÉSEA BOSU Kids játékos fejlesztést nyújt instabil közegben.

Korcsoporttól függően más és más egy óra felépítése. Közös bennük, hogy fejlesztjük a gyerekek mélyizomzatát, beleértve a lábboltozat izmait is (így megelőzhető a lúdtalp kialakulása), az agy-ideg-inger kapcsolatokat és ezen keresztül a motoros képességeket.

Kiválóan integrálható óvodás és iskolás gyermekek mozgásfejlesztő gyakorlataiba!HATÁSA


A gyakorlatok hatására a gyerekek jobban megismerik testük fizikai határait, uralják azt, kialakul a testtudatuk.

A BOSU-n végzett páros gyakorlatok megtanítják a kicsiket egymáshoz alkalmazkodni. Fejlődik így a társaikra odafigyelés képessége, természetessé válik egymás segítése és a türelem.

Fejlesztjük a figyelmet, koordinációt és az egyensúlyt.

Segít a helyes tartás kialakításában is.

Túlsúlyos gyerekeknek is kiváló, mivel a mélyizmok aktivizálásával nő az energiafelhasználás, ami segíti a fogyást.TUDTAD?!

A gyermekünk csecsemő korában azért fejlődik napról napra látványosan, mert a saját testünk a fej nagy tömege miatt instabil közeget biztosít számára? A fejlődés nem csak az izomzatban, hanem az agyban és az idegrendszerben is egyedülálló. Mikor felállunk, ezt az instabil közeget veszítjük el.

A 2-3 éves kortól használható Bosu® Ballance Tréner Home változata ezt az instabil közeget adja vissza a gyermekünknek, ezáltal a teljes testi fejlődés ismét kiemelkedő lehet.

Az instabil közegben mozgást végző gyerekek hamarabb olvasnak, jobb a testtudatuk, így jobban rajzolnak, az optimális agyi fejlődésnek köszönhetően.