BOSU ALAKFORMÁLÓ EDZÉS


A BOSU eszközön a legegyszerűbb feladat is igazi kihívás!

Speciális, egyedülálló sporteszköz, mely instabil közeget hoz létre edzés közben. Ez azért előnyös, mert így nem csak egy-egy izomcsoport dolgozik izoláltan, mint a hagyományos edzés esetében, hanem aktivizálódik az összes izmunk, sőt, még az idegrendszerünk is, hiszen meg kell őriznünk az egyensúlyunkat!

Jó hangulatú edzésforma, ahol a gyermeked is szívesen látott vendég. Tréninged ideje alatt a Mini játszóházunkban tudnak kikapcsolódni.

Az edzés végén úgy érzed, minden izmodat megmozgattad. Azt veszed észre, hogy nem fáj a hátad és az ízületeid, ami annak köszönhető, hogy a mély Core izmaid is megerősödnek! Megerősíted az ízületeidet körülvevő izmokat is, így elkerülhető a boka és a térd fájdalma, minimálisra csökkenthető az ilyen jellegű sérülések esélye.

Az edzés során fejleszted az egyensúlyérzékedet és a mozgás-koordinációdat. Szellemi teljesítményed is látványosan javulni fog, hiszen az instabil közegben végzett edzés hatására az idegrendszer is kiemelkedően fejlődik.“Hatodik-érzék“ edzés,
nemtől, kortól függetlenül mindenkinek!

A BOSU eszközön a legegyszerűbbnek tűnő feladat is igazi kihívás lesz.

TEST-TUDAT

Az instabil környezetben végzett mozgás segít a testtudat fejlesztésében, rajta keresztül jobban megtanuljuk érezni, a test vagy testrész hol helyezkedik el a térben.

CORE IZMOK

A mélyizomzat aktivizálásával nő az energiafelhasználás, így fejt ki alakformáló hatást az edzés.

VÁLTOZATOSSÁG

Az BOSU-n való edzést további eszközök bevonásával tesszük még izgalmasabbá.MIÉRT AJÁNLOM?


Aktivizálja a Core izmokat: ezek azok a mély-izmok, amelyek az első ingereket kapják az agyból és továbbítják a további izomcsoportok felé. Ez a legfontosabb kapcsolat a felső és alsó test közötti mozgásokban.

Biztosítja, hogy azokat a mozgásmintákat és készségeket, melyekre a sportban és a napi tevékenységeinkben is szükségünk van, kiemelkedően fejlesszük.

Fejlettebb Core izomzattal a többi izomcsoport is jobb eredményre képes.AZ ÓRA FELÉPÍTÉSE


Az óra 10 perces bemelegítéssel kezdődik.

Ezt követően az eszközt érintve, rálépve, ráugorva, rajta állva, ülve, fekve, különböző könnyen követhető cardio és erősítő gyakorlatokat végzünk.

A BOSU alakformálón az eszközt instabil alátámasztásként használjuk, mely a puha felszínnek köszönhetően ízületeinket maximálisan kíméli, ami a prevenció szempontjából elengedhetetlen.

A foglalkozást 10 perces nyújtással zárjuk.HATÁSA


Az instabilitásnak köszönhetően megerősíti az ízületeket körülvevő izmokat, így segít megelőzni az esetleges sérüléseket. A mozgások ideje alatt az instabil közeg akaratlanul is bekapcsolja a Core izmokat.

A mélyizmok aktivizálásából adódóan nő az energiafelhasználás, mindezek mellett természetesen remekül fejlődik az erő, állóképesség, gyorsaság, robbanékonyság, stabilizáció.